Moeten we er uit?

DAKLOOS EENDJE

Zoekend naar een warm nest …

Momenteel zijn we zoekend want in september 2016 verliezen we onze vertrouwde stek in de Gentse haven.
Er zijn meerdere denkpistes doch voorlopig geen bevrijdend antwoord.
Dit is  dus een oproep om mee te zoeken naar een nieuwe locatie.

Voorstellen zijn welkom.

 

 

Studiereis New York 2015

NY

OXOt diende een aanvraag in bij de Koning Boudewijnstichting toen er een oproep kwam voor projecten die ‘herstel in de praktijk’ zouden gaan bestuderen. Het was een bijzonder project, want we wilden gelijkaardige organisaties ook de kans bieden mee te genieten: er zouden drie personen op studiereis kunnen van drie verschillende organisaties. Het herstelbegrip is groter dan OXOt alleen en daarom nodigden we ook de Werkgroep Ervaringsdelen (Gent) en Uilenspiegel (patiëntenvereniging) uit.

Het project werd goedgekeurd.

Dit betekent dat we binnen OXOt op zoek gaan. Gezien de aanvraag zou dit iemand moeten zijn die binnen de GGZ of een aanpalende sector werkzaam is. Dit is van belang omdat we een evenwicht willen zoeken tussen ervaringsdeskundigen en professionals. Wie meegaat zal zoals de anderen een deel van de kosten moeten dragen. De projectsubsidie beloopt € 3000, het totaal budget wordt op € 4500 geraamd. Iedere deelnemer zal dus een € 500 moeten inbrengen.

Waarheen?

Vermoedelijk zal de studieries in maart of april 2015 doorgaan. Er zouden drie plekken worden bezocht, we hopen ook in één van deze drie stage te kunnen lopen.

Fountain House

Er is het Fountain House in Manhattan, dat reeds in 1947 werd opgericht. Het is een consumer run organisatie waar mensen in eigen tempo terug integreren in de moderne maatschappij. Dit is de absolute voorloper van de herstelgedachte.

Ook in New York is er het Living Museum. Hoewel het deel uitmaakt van het Creedmoor ziekenhuis wordt kunst niet gebruikt als therapie: het gaat om de kunst. De kunstenaars zijn zowel mensen met en zonder een psychische kwetsbaarheid.

LivingMuseum

In de buurt van Philadelphia brengt men de WRAP-methode in de praktijk. We willen dit eens in het echt ervaren aangezien deze methode ook bij ons in het herstellandschap begint door te druppelen.

Uiteraard is er ook het Guggenheimmuseum en nog andere leuke zaken te zien.

Daarna.

De opgedane kennis moet verspreid worden en meegenomen in onze werkingen hier. De deelnemers engageren zich om enkele lezingen of workshops te verzorgen met de bedoeling hier ten lande mensen aan het denken te zetten. We denken daarbij aan een deelname aan de Hersteldag 2015 in de Vooruit te Gent en waarom niet in Oxot-Gent en Westerlo?  Ook zou er een verslag van de reis moeten komen, een video-dagoek?

Kandidaten

De andere organisaties startten reeds een selectieprocedure op.Voor OXOt-leden: je bent een professional in de GGZ of een aanpalende sector die zich wil verdiepen in de herstelgedachte. Je kan je aanmelden op oxot (AT) janvision (DOT) be.

 

 

kunstveiling openingsdag 15 maart

Op de openingsdag 15 maart zal er rond 18 u een kunstveiling gehouden worden.

kunstveiling

We hebben nu al nen echte Dillemans, nen echte Janssens, nen echte Corthout, nen echte Mangelschots, nen echte Guffens, nen echte Cerstiaens, …..

Kom af – zet in … en wie weet sla je de slag van je leven.

OXOt Westerlo is verhuisd

OXOt westerlo is verhuisd, en wel naar het zogenaamde Hoveniershuis!

Ons nieuw adres is sinds 1 januari Hollandse Dreef 1 te 2260 Westerlo.

Nadat we alle hoekjes en kantjes van onze nieuwe woonst hebben besnuffeld volgt zeker een openingsfeest.
Zo ergens in het voorjaar…

Je hoort er nog van.